Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Το Στρούντελ της Ντίνας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 02 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Συστατικά

Για την ζύμη

  • 300 γρ αλεύρι
  • 200 γρ βούτυρο λίγο μαλακό
  • 100 γρ γάλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ . μαγιά φρέσκια
  • 2 κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση

  • 750 γρ μήλα
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. νισεστέ ή άνθος αραβοσίτου
  • 1 κ.γ κανέλλα
  • 3κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • αν θέλετε λίγες σταφίδες και λίγα αμύγδαλα

Ακόμη θα χρειαστείτε

  • 1 κρόκο με 1 κ . σ . γάλα ανακατεμένο

Για το πασπάλισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη άχνη και το κρύο γάλα .
  2. Βάζουμε το αλεύρι στη λεκάνη του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι , το μαλακό βούτυρο και τους κρόκους 2 .
  3. Τα ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε την διαλυμένη μαγιά , να γινει μια ζύμη μαλακή .
  4. Βάζουμε το ζυμάρι σε μια σακούλα κατάψυξης , το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 έως και 24 ώρες .
  5. Την άλλη μέρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε για 15 λεπτά .
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς .
  7. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες .
  8. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν .
  9. Προσθέτουμε τη κανέλλα , ζάχαρη , κονιάκ , το άνθος ή το νισεστέ και αν θέλουμε τις σταφίδες με τα αμύγδαλα , τα ανακατεύουμε λίγο .
  10. 10. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο και το ανοίγουμε σε φύλλο 25x35 σχεδόν .
  11. 11. Κόβουμε γύρω - γύρω να είναι ομοιόμορφα .
  12. 12. Βάζουμε στην μέση την μισή γέμιση σε όλο το μάκρος και μετά κόβουμε το φύλλο δεξιά και αριστερά σε 10 λωρίδες σχεδόν 8 πόντους φάρδος την κάθε λωρίδα .
  13. 13. Μετά βάζουμε την κάθε λωρίδα λίγο σταυρωτά επάνω στην γέμιση , έτσι που να φαίνεται σαν πλεγμένο
  14. 14. Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα , τοποθετούμε τα στρούντελ
  15. 15. Ανακατεύουμε το γάλα με τον κρόκο και αλείφουμε τα στρούντελ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά αναλόγως τον φούρνο σας .
  16. 16. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσει το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια ανακατεμένα .
  17. 17. Μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη αλλά πρέπει να το ξεπαγώσουμε και να το βάλουμε στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά ξανά .
Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τρίτη, 04 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σαν την Μαντλεν νοιωθω καλε .Μονο που αυτη τα ειχε φτιαξει μονη της τα μπισκοτακια αχιβαδακια της .
Ολα τα σκουφια και τα καλτσακια μαζι για την συνονοματη μηλοπιτα ?
Μπιανκα η ζυμη της ειναι αυτη που λεμε μισοσφολιατα ?
Ευχαριστω
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009
Ντινα μου δεν την ξερω την μισοσφολιατα

:-(
Μεταφορά στην κορυφή