Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

435-435-435.jpg
Τούρτα με αμύγδαλα



Τηγανίτες σαμιώτικες

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

 

Γίνονται νόστιμες, τραγανές και αφράτες μαζί, είτε αλμυρές, είτε γλυκές!

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κυβάκι φρέσκια μαγιά
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Τυρί τριμμένο
  • Μέλι, κανέλα, καρύδι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό, λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι (από τις μετρημένες ποσότητες) να διαλυθεί πολύ καλά. Τη σκεπάζω και την αφήνω να ανέβει για μερικά λεπτά.
  2. Σε λεκάνη βάζω το αλεύρι, τη μαγιά, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύω από το κέντρο προς την περιφέρεια και αρχίζω να προσθέτω το νερό, όχι όλο μονομιάς. Προς το τέλος βάζω το λάδι και ζυμώνω να φτιάξω μια ζύμη αφράτη και ίσως ελάχιστα να κολλά στα χέρια.
  3. Σκεπάζω τη λεκάνη και τη βάζω να ανέβει για περίπου μια ώρα. Την ξαναζυμώνω και κόβω κομμάτια που τα ανοίγω με το πλάστη σε λεπτά πιτάκια. Βάζοντας το δάκτυλο στο κέντρο ανοίγω τρύπα για να μην φουσκώσει ανομοιόμορφα.
  4. Αφού ανοίξω όλα τα πιτάκια, τα σκεπάζω με πετσέτα να μην ξεραίνονται και ζεσταίνω μπόλικο καυτό λάδι. Ρίχνω ένα – δυο πιτάκια και τα τηγανίζω σε μέτρια φωτιά για να μπορέσουν να ψηθούν χωρίς να καούν.
  5. Περιχύνω με μέλι, κανέλα και καρύδια
  6. Μπορώ να τις κάνω αλμυρές βάζοντας τριμμένο τυρί επάνω ό,τι θέλουμε, είτε γλυκές.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις πρωτόδα στην Νίκη Μερκούρη , κάνοντάς μου εντύπωση η τρύπα που είχαν στη μέση, και ψάχνοντας τη συνταγή για σαμιώτικες τηγανίτες, βρήκα διάφορες με μπείκιν με αλεύρι απ κτλ με γάλα, με αρκετά αυγά, αλλά προτίμησα να τις φτιάξω με φρέσκια μαγιά και νεράκι αντί για γάλα, απλά πράγματα , και έγιναν απίθανες!

Δε ρίχνω μονομιάς το νερό, αλλά ανάλογα πώς θέλω τη ζύμη μου , εδώ δε θέλουμε σφικτή ζύμη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή