Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1837-tartaanana.jpg
Τάρτα με ανανά.



Τηγανιτές πατάτες της γιαγιάς

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Να τηγανίσουμε πατάτες φαίνεται να είναι απλό. Για να κάνουμε όμως τραγανές πεντανόστιμες, καλοψημένες πατάτες ακολουθούμε τη συνταγή της γιαγιάς.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 κιλό πατάτες κατάλληλες για τηγάνι.
  •     Καλό ελαιόλαδο.
  •     1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  •     Αλάτι.
  •     Παγωμένο νερό.
  •     Κεφαλοτύρι σκληρό και πικάντικο τριμμένο.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε πλένουμε καλά και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες .    Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπόλ με παγωμένο νερό για μισή ώρα.    Τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Ανακατεύουμε τις πατάτες με μια σκελίδα σκόρδο την οποία στη συνέχεια πετάμε.
  3. Σε βαθύ και βαρύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο, να κάψει καλά , αλλά όχι να καπνίσει.    Αν έχουμε σκεύος από αλουμίνιο είναι ιδανικό για τηγάνισμα.
  4. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε έτσι ώστε να καλυφτούν όλες με το λάδι.    Δεν στριμώχνουμε πολλές μαζί γιατί δεν θα γίνουν τραγανές.
  5. Τις γυρίζουμε προσεχτικά με ξύλινο καλύτερα πιρούνι χωρίς να τις τρυπάμε.
  6. Όταν μαλακώσουν και γίνουν χρυσόξανθες τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Τις πασπαλίζουμε με άνθος αλατιού η κοινό αλάτι και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν κάνουν όλες οι ποικιλίες πατάτας για τηγάνι.
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος κάποιες μαυρίζουν και μαλακώνουν πολύ.  Αυτό σημαίνει πως οι πατάτες είναι ακατάλληλες.
Λέμε στον μανάβη μας να μας δώσει πατάτες για τηγάνι .
Αν έχουμε φυσικό αέριο θα τηγανίσουμε με αυτό. Η σταθερή θερμοκρασία του γκαζιού θα μας δώσει το τέλειο αποτέλεσμα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή