Τηγανιά με σπανάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο λίγο λάδι
- 12 μικρές πατάτες
- λίγο αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 φλιτζάνια σπανάκι
- 8 αυγά χτυπημένα
- 3-4 κσ τριμμένη παρμεζάνα
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, με λίγο λάδι.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο αλάτι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Όταν οι πατάτες μαλακώσουν και είναι έτοιμες, ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και ρίχνουμε τη γέμιση σε μια πιατέλα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο ίδιο τηγάνι που φτιάξαμε τη γέμιση, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το τυρί (εγώ έβαλα τυρί φέτα) και ψήνουμε.
- Στη συνέχεια ενώνουμε τη γέμιση με το μείγμα αυγών και διπλώνουμε τη ομελέτα στη μέση.
- Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο που θα το ρίξετε μαζί με το σπανάκι.
- Και για να την κάνετε πιο ελαφριά μπορείτε να βάλετε 5 αυγά ολόκληρα και 3 ασπράδια.