Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες
- 1/2 κ. κιμά μοσχαρίσιο ,
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες,
- 2-3 καρότα σε φέτες ή μπαστουνάκια,
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο,
- 1 αυγό ,
- αλατοπίπερο,
- 1 φλ. καφέ λάδι,
- 1/2 λάχανο χοντροκομμένο,
- 3 γεμάτες κουταλιές σούπας γιαούρτι 2% ,{1 κουταλιά στον κιμά & 2 για το αυγόκομα},
- χυμό 2 λεμονιών,
- 1 κύβο λαχανικών
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά ,αλατοπίπερο, μαϊντανό , άνηθο, το αυγό, την 1 κ.σ. γιαούρτι,2 κ.σ. λάδι και το 1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μπαλάκια, τα αφήνουμε στο ψυγείο 15 λεπτά.
- Σοτάρουμε σε λάδι το χοντροκομμένο λάχανο, το κρεμμύδι σε φέτες και τα καρότα. Ρίχνουμε 4 φλ. νερό,τον κύβο λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μπαλάκια του κιμά , σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
- Τέλος ενώνουμε τον χυμό με το υπόλοιπο γιαούρτι, ρίχνουμε στο φαγητό μας ,κουνάμε την κατσαρόλα μας και βράζουμε 10 λεπτά ακόμη να χυλώσει η σάλτσα μας.
Η υπέροχη αυτή συνταγή είναι της Μαρίας Κούρτη από εδώ: http://syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr/2016/09/blog-post_30.html
Έκανα μικρές αλλαγές όπως σοτάρισα τα λαχανικά μου ,πρόσθεσα καροτάκι που του πάει πολύ δεν έβαλα δυόσμο. Άρεσε σε όλους μας πολύ !