Ταχινόσαλτσα Αιγυπτιακή

Από Ελληνοαιγύπτιο σεφ μεγάλων ξενοδοχείων της Αλεξάνδρειας, πριν πολλά χρόνια πήρα αυτή την συνταγή!
- 300 γραμμάρια ταχίνι.
- Μισό κεφάλι σκόρδο.
- 1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού.
- Αλάτι, πιπέρι, κύμινο απο ένα κουταλάκι του γλυκού το καθένα.
- Λίγο νερό.
- Κοπανάμε τις σκελίδες του σκόρδου με το αλάτι.
- Χτυπάμε το ταχίνι για λίγο και μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ νερό και χυμό λεμονιού για να ασπρίσει.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, και τα μυρωδικά.
- Συνοδεύουμε με αυτή την σάλτσα όλα τα σαρακοστιανά μας!
Η ποσότητα του νερού είναι περίπου μισό ποτήρι, αλλά αυτό θα φανεί , μόλις αρχίζει να πήζει η σάλτσα ,δεν προσθέτουμε άλλο.