Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Τάρτα Ραβέντι με τριφτή ζύμη

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια τάρτα με ένα συστατικό που δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα όσο σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, και εννοώ το ραβέντι. Εδώ το ραβέντι με τριφτή ζύμη ή στρόιτσελ όπως το λένε στη Γερμανία!

Συστατικά
  • 375 γρ αλεύρι
  • 150 γρ βούτυρο
  • ένα κρόκο
  • 190 γρ ζάχαρη
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 πκ μπεκην
  • 1 πκ βανιλια
  • 500 γρ Ραβεντι
  • 40 γρ αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον Φούρνο στο 200 βαθμούς αέρας
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τον κρόκο, το χυμό από το πορτοκάλι, και το μπεκην. Τα δουλεύουμε με τα χέρια, καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη τριφτή.
  3. Την μισή από την ζυμη μας την βάζουμε σε μια 24 Νο στρογγυλή φόρμα, έτσι τριμμένη να πάει παντού .Την ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει, μεσα στην φορμα.
  4. Καθαρίζουμε τα Ραβέντι, τα κοβουμε σε κομμάτια ψηλα, και τα βαζουμε πάνω στο γλυκό που έχουμε φτιάξη.(στην ιδια φορμα)
  5. Βάζουμε και την υπόλοιπη ζύμη πάλι έτσι τριμμένη να μπει παντού και το ψήνουμε για 30 λεπτά

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να γίνει και με μήλα αντί για ραβέντι. Βάζουμε τα μήλα ωμά μαζί με σταφίδες.



Το μέρος του φυτού ραβέντι που χρησιμοποιούμε.

Σχόλια
Σχόλιο από georgia2783 , Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το ρεβαντη,εχει μια ουσια ξηνη,το κανουν κομποστες και γλυκο,και λικερ!!!!!!
νομιζα,οτι θα ειταν πολι ξηνο,τωρα που εγραφα την συνταγη,εκοπσα και ενα κοματη,μμμμ εινε λιγο ξηνο,και μπορουμε αν θελουμε να το σερβηρουμε με βανιλια μπουτηνκα,αλλα οχι πυκτη!!!!!
Σχόλιο από LARA LO , Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011
Τι ακριβώς είπες ότι είναι το ραβέντι?
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011
Είναι ένα λαχανικό που γίνεται γλυκό, μαρμελάδα, πίτες κ.ά.Φύεται στη Β. Ευρώπη.
Σχόλιο από m54 , Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011
Εχω φαει ταρτα με ραβεντι στη Γαλλία και ειναι στ' αληθεια καταπληκτική. Αυτή η γευση του ξινού σε γλυκιά ταρτα μου εχει μεινει αξεχαστη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν καλιεργειται.
Μεταφορά στην κορυφή