Τάρτα Ραβέντι με τριφτή ζύμη

Μια τάρτα με ένα συστατικό που δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα όσο σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, και εννοώ το ραβέντι. Εδώ το ραβέντι με τριφτή ζύμη ή στρόιτσελ όπως το λένε στη Γερμανία!
- 375 γρ αλεύρι
- 150 γρ βούτυρο
- ένα κρόκο
- 190 γρ ζάχαρη
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1/2 πκ μπεκην
- 1 πκ βανιλια
- 500 γρ Ραβεντι
- 40 γρ αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
- Ανάβουμε τον Φούρνο στο 200 βαθμούς αέρας
- Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τον κρόκο, το χυμό από το πορτοκάλι, και το μπεκην. Τα δουλεύουμε με τα χέρια, καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη τριφτή.
- Την μισή από την ζυμη μας την βάζουμε σε μια 24 Νο στρογγυλή φόρμα, έτσι τριμμένη να πάει παντού .Την ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει, μεσα στην φορμα.
- Καθαρίζουμε τα Ραβέντι, τα κοβουμε σε κομμάτια ψηλα, και τα βαζουμε πάνω στο γλυκό που έχουμε φτιάξη.(στην ιδια φορμα)
- Βάζουμε και την υπόλοιπη ζύμη πάλι έτσι τριμμένη να μπει παντού και το ψήνουμε για 30 λεπτά
Μπορεί να γίνει και με μήλα αντί για ραβέντι. Βάζουμε τα μήλα ωμά μαζί με σταφίδες.
Το μέρος του φυτού ραβέντι που χρησιμοποιούμε.
νομιζα,οτι θα ειταν πολι ξηνο,τωρα που εγραφα την συνταγη,εκοπσα και ενα κοματη,μμμμ εινε λιγο ξηνο,και μπορουμε αν θελουμε να το σερβηρουμε με βανιλια μπουτηνκα,αλλα οχι πυκτη!!!!!