Ταραμοσαλάτα βελούδινη
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
- ¼ ποτηράκι κρασιού χυμό λεμονιού
- 2/4 ποτηράκι κρασιού νερό
- 1 χούφτα ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο (ψίχα)
- 1 κ.σ. γεμάτη ταραμά λευκό
- ½ λίτρο καλαμποκέλαιο
-
Στο μπλέντερ του μίξερ, δηλαδή το πολύ δυνατό και ΟΧΙ multi χτυπάμε καλά το κρεμμύδι με το χυμό και το νερό.
-
Προσθέτουμε το ψωμί λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
Ρίχνουμε τον ταραμά κατά τον ίδιο τρόπο, σταδιακά και χτυπώντας το μίγμα.
-
Τέλος, προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
Χτυπάμε το μίγμα μας μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι από την επιφάνεια της ταραμοσαλάτας και να αφρατέψει.
Η ταραμοσαλάτα αυτή, για να επιτευχθεί το αφράτο σαν σαντιγί αποτέλεσμά της χρειάζεται :
1. Πολύ δυνατό μπλέντερ και
2. Ακρίβεια στη σειρά προσθήκης των υλικών.
Υπάρχει κι άλλη συνταγή για Ταραμοσαλάτα
και του χρόνου να είμαστε καλά!