Συκώτι Μοσχαρίσιο στο τηγάνι
- 4 λεπτές φέτες βοδινό συκώτι
- Αλάτι Πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη μαντζουράνα
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
- μερικές σταγόνες βαλσαμικό ξύδι
- Επίσης:1 μέτριο μήλο κομμένο σέ φέτες
- 2-3 κρεμμύδια κομμένα σέ ρορέλες
- αλευρι50 γρ
- βουτύρου καί λίγο ελαιόλαδο για τά μήλα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο για το κρεμμύδι,
- αλάτι, Πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- Πουρέ πατάτας: 1 κιλό πατάτες
- Αλάτι
- 200 ml γάλα
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- Σκουπίζουμε τό συκώτι, μέ χαρτί κουζίνας, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, πρώτα από τη μία πλευρά, και πασπαλίζουμε με μαντζουράνα.
- Τά πασπαλίζουμε μέ αλεύρι και τά τινάζουμε γιά νά φύγει τό περισσότερο, αυτό είναι το τέχνασμα για να τα κάνει τραγανά.
- Τά τηγανίζουμε σέ καυτό λάδι - καί ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι. Όταν τηγανιστούν καί από τι΄ς δύο πλευρές, τά τοποθετείτε πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο καί τά ψεκάζετε με λίγο μπαλσάμικο και τυλίγετε τα αμέσως μέ τό αλουμινόχαρτο. Τά βάζουμε σέ ζεστό φούρνο, στους 100 βαθμούς. αφήνετε μέχρι νά σερβίρουμε
- Στό ίδιο τηγάνι βάζουμε τό βούτυρο νά κάψει καί ρίχνουμε μέσα τά φετάκια από τά μήλα και ανακαινίστε, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια τά βάζουμε σέ ένα πιάτο
- Τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια, κομμένα τά ρίχνουμε στό αλεύρι καί τά τηγανίζουμε στό λάδι, μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, τα ανακατεύουμε ξανά και ξανά μέχρι να γίνουν ωραία τραγανά
- Εν τω μεταξύ τίς πατάτες τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε το νερό καί μέ τό μίξερ ανακατέψτε καλά και ρίξτε το γάλα. Επίσης αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο προσθέτω κρέμα γάλακτος και τό βούτυρο ανακατέψτε λίγο ακόμη τόν πουρέ καί δοκιμάστε από αλάτι
- Βάζουμε σέ ένα πιάτο πουρέ επάνω μία μερίδα συκώτι, μετά φέτες μήλου, από τα μήλα καί από πάνω τα κρεμμύδια. πασπαλίζουμε μέ φρέσκα βότανα Γύρο γύρο μερικές διακοσμητικές πινελιές βαλσάμικο ξύδι και καλή σας Όρεξη!