Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Στριφτοπιτάκια εύκολα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Τυροπιτάκια.... στριμμένα με τρία τυριά!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
20-22 κομμάτια
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 τέταρτο τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1 συσκευασία (τριγωνάκι μπλου τζηζ) περίπου 100 γρ
  • 4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 - 2 αυγά
  • πιπέρι
  • Λάδι για το φύλλο και λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες

  1. Σε μπολ ανακατεύω τα τυριά, τα αυγά και το πιπέρι να γίνει ένα σφικτό μείγμα.
  2. Ανοίγω ένα φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά προς εμάς και αλείφω το μισό φύλλο με λάδι. Αμέσως ανασηκώνω το μισό φύλλο να καλυψει το λαδωμένο μέρος δηλ. το άλλο μισό φύλλο.
  3. Κόβω το φύλλο στη μέση και έτσι έχω 2 παραλληλόγραμμα (βλεπε φωτό).
  4. Στη συνέχεια τοποθετώ μια κουταλιά της σούπας μείγμα τυριών κατα μήκος της μακριάς πλευράς και να μην φτάνει μέχρι τις άκρες και τυλίγω σε ρολό όχι σφικτό.
  5. Το ρολό αυτό το τυλίγω με προσοχή σε σπιράλ, βάζοντας την άκρη του τελειώματος του φύλλου προς τα κάτω. Αλλά και να μην μπει από κάτω δεν πειράζει,δεν θα ανοίξει το σπιράλ.Κατά τον ίδιο τρόπο κάνω και τα υπόλοιπα.
  6. Πατώ από πάνω ελαφρά το σπιράλ μου να πλατύνει λίγο.
  7. Στο τηγάνι βάζω αρκετό λάδι και τηγανίζω σε δυνατή αρχικά και μετά σε μέτρια θερμοκρασία να μη μας «αρπάξουν» αμέσως και να ψηθούν και μέσα.
  8. Βγάζω από το τηγάνι και αφήνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο να στραγγίξουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το φύλλο μας να το καλύπτουμε για να μη μας ξεραίνετε οπότε και θα μας σπάνε κατά το τύλιγμα σε σπιράλ
  • Mπορεί να γίνει και με φύλλο σπιτικό.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2009
Φυσικά και μπορούμε να τα αλείψουμε με λάδι, και να τα ψήσουμε στο φούρνο, πράγμα που είναι υγειινό πολύ περισσότερο από τα τηγανητά, αλλά η νοστιμιά στο τηγανητό είναι...δυστυχώς το κάτι άλλο.
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2010
Εδώ αυτοσχεδιάζουμε και καλά έκανες!!!
Η φωτογραφία από τη Μάρα που έφτιαξε τη συνταγή!

Μεταφορά στην κορυφή