Στήθος Πάπιας Σαλάτα
- 8 ντοματίνια
- 1 μαρούλι ή Lollo bianco
Mαρινάδα για το στήθος πάπιας
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 πρέζα μαντζουράνα
- 1 πρέζα θυμάρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 400 γρ στήθος πάπιας χωρίς το δέρμα
Για τη σάλτσα
- Μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι σε κυβακια κομμένο
- 200 γρ φρέσκα μανιτάρια σε κομμάτια κομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος η ξυνη κρεμα με 24% λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσαμικό
- Κόβουμε τά Ντοματάκια στή μέση. Μαδάμε τή σαλάτα και τοποθετούμε επάνω σε ένα πιάτο και επάνω βάζουμε εδω εκεί τις ντοματούλες
- Για το μαρινάρισμα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί . Βάζουμε το στήθος επάνω και αφήνουμε για 1 ώρα
- Βάζουμε το στήθος με την μαριναδα σε ενα τηγάνι που να καίει και τηγανίζουμε από όλες τις μεριές γύρω γύρω, απο καθε πλευρά 5 λεπτά
- Το βγάζουμε και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε.
- Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος η την ξινή κρέμα, προσθέτουμε και το βαλσαμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες. Βάζουμε επάνω στα φύλα σαλάτας την σάλτσα μανιτάρια και τις φέτες κρέας επάνω στα μανιτάρια και σερβίρουμε με μια φέτα ψωμί 50 γρ