Σπανακοτυρόταρτα
- 1 δόση κρέπες με αυγά Ή κρέπες χωρίς αυγά για πιο ελαφριές
Για το σπανάκι:
- 400-500 γρ. σπανάκι,πλυμένο,κομμένο και στραγγισμένο,
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα,
- άνηθο,
- 2 κ.σ. λάδι,
- 1 φλ. τριμμένη φέτα,
- μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο.
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα,
- 1 φλ. γάλα,
- 1 αυγό για το τέλος.
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες.
- Σοτάρουμε το σπανάκι στο λάδι με τα κρεμμύδια, ρίχνουμε αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο, την φέτα χοντροτριμμένη, ανακατεύουμε τα υλικά. Αν θέλετε προσθέστε και 1 αυγό χτυπημένο.
- Σε τηγάνι ψήνουμε τις κρέπες μας. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και βάζουμε μια κρέπα, απάνω λίγη γέμιση από το σπανάκι, τυρί φέτα, πάλι κρέπα-σπανάκι – φέτα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τελειώνουμε με κρέπα.
- Χτυπάμε σε μπολ το αυγό με το γάλα και την παρμεζάνα, περιχύνουμε την σπανακοτυρότουρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά να ροδίσει.
Μπορούμε να φτιάξουμε μια πολύ ελαφριά μπεσαμέλ και να την προσθέσουμε στο σπανάκι, επίσης να πασπαλίσουμε με άνηθο πάνω από το μείγμα τυριού-αυγού στο τέλος!