Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σπανακοτυρόταρτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια σπανακοτυρόπιτα διαφορετική με κρέπες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 άτομα

  Για το σπανάκι:

  •     400-500 γρ. σπανάκι,πλυμένο,κομμένο και στραγγισμένο,
  •     2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα,
  •     άνηθο,
  •     2 κ.σ. λάδι,
  •     1 φλ. τριμμένη φέτα,
  •     μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο.
  •     1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα,
  •     1 φλ. γάλα,
  •     1 αυγό για το τέλος.
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες.
  2. Σοτάρουμε το σπανάκι στο λάδι με τα κρεμμύδια, ρίχνουμε αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.    Προσθέτουμε τον άνηθο, την φέτα χοντροτριμμένη, ανακατεύουμε τα υλικά.  Αν θέλετε προσθέστε και 1 αυγό χτυπημένο.
  3.  Σε τηγάνι ψήνουμε τις κρέπες μας.    Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και βάζουμε μια κρέπα, απάνω λίγη γέμιση από το σπανάκι, τυρί φέτα, πάλι κρέπα-σπανάκι – φέτα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.    Τελειώνουμε με κρέπα.
  4. Χτυπάμε σε μπολ το αυγό με το γάλα και την παρμεζάνα, περιχύνουμε την σπανακοτυρότουρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά να ροδίσει.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να φτιάξουμε μια πολύ ελαφριά μπεσαμέλ και να την προσθέσουμε στο σπανάκι, επίσης να πασπαλίσουμε με άνηθο πάνω από το μείγμα τυριού-αυγού στο τέλος!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή