Σπαγγέτι με Γαρίδες
- 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
- 8 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουτ. γλ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 κουτ. γλ. μπούκοβο καυτερό
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίζουν.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τη σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη.
- Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και μαραθούν σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το μπούκοβο.
- Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει περίπου για 20 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε ( al dente ), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν με την σάλτσα.