Σουπιές με πράσα και πατάτες
- 2 σουπιές μέτριες.
- 2 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες.
- 6 μέτρια πράσα ( μόνο το άσπρο μέρος) σε κομμάτια.
- 1 κούπα λάδι.
- Λίγο άνιθο.
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
- 1 κουταλιά πελτέ.
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
- Καθαρίζουμε πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές.
- Ζεματάμε σε βραστό νερό τα κομμένα πράσα και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε για λίγο στο λάδι τις σουπιές μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα.Προσθέτουμε τον πελτέ,τον άνιθο, αλάτι πιπέρι και βραστό νερό να σκεπαστεί το φαγητό.
- Όταν οι σουπιές είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε και τις πατάτες να βράσουν μαζί να μελώσουν, και να μείνουν με το λάδι τους.