Σούπα με κίτρινη κολοκύθα
- 700 γρ ( Hokkaido) κολοκυθα
- 2 κουταλιες βούτυρο
- 1 σκελίδα σκορδο
- 1 κουταλια ζαχαρη
- 1 λιτρο βραστο νερο
- 1 -2 κυβους λαχανικων,(η απο κοτοπουλο)
- 1 κομματάκι ριζα τζίντζερ
- μισο κ,γλ. κάρυ
- 200 γρ κρεμα γαλακτος
- 100 γρ χυμο πορτοκαλι
- Σοταρουμε το βούτυρο με την ζαχαρη και το σκορδο να καραμελώσει και βαζουμε την κολοκυθα, ανακατεβουμε καλα, προσθετουμε τον κυβο λαχανικών η από (κοτοπουλο).
- Προσοχή να μην πιάσει ο πατος (ρίχνουμε λιγο νερο,αν δουμε ότι αρχίζει να μας πιανει ο πατος) και χαμηλώνουμε το ματι.
- Σοταρουμε καλα και όταν δούμε ότι αρχίζει να γυαλίζει και να λιώνει, σιγα σιγα προσθετουμε το κάρυ, την πορτοκαλαδα, (αν εχουμε και φρεσκα πορτοκαλια ακόμα καλύτερα) την κρεμα γαλακτος, βαζουμε το ζεστο νερο, (οχι ολο μονομιας) και το αφηνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Μην ξεχάσουμε το κάρυ και την κρέμα γάλακτος και καλά θα είναι να προσθέσουμε και λίγο μπαχαρικό χαρίσα, με προσοχή όμως, γιατί καίει πολύ.