Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

909-keikpikantiko1.jpg
Κέικ Πικάντικο



Σουηδικά Τσουρεκάκια

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 03 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα τσουρεκάκι που έρχεται από τον Βορά με πολύ νοστιμιά!

Συστατικά
  • 2 πακέτα αλεύρι για τσουρέκια (εγώ παίρνω Ρομπέν των Δασών)
  • 2 βιτάμ πακέτα.
  • 100 γραμμάρια μαγιά νωπή.
  • 500 γραμμάρια  φρέσκο γάλα.
  • 6 αυγά για την ζύμη και 2 για το άλειμμα.
  • 2 βανίλιες άρωμα.
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
  • Λίγο αλάτι.
  • Ξύσμα 3 πορτοκαλιών.

Για το άλειμμα:

  • 750 γραμμάρια γάλα,
  • 1&1/2 πακέτο ζάχαρη άχνη που την λιώνουμε στο γάλα χωρίς βράσιμο καθόλου.
Οδηγίες
  1. Κρατάμε λίγο βιτάμ για να αλείψουμε τα ταψιά και λιώνουμε σε κατσαρολάκι τα άλλα.
  2. Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα  τα λιωμένα βιτάμ ,την ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια ,το ξύσμα, την μαγιά διαλυμένη στο 1/2 κιλό χλιαρό γάλα και τα 6 αυγά χτυπημένα.
  3. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη και την σκεπάζουμε .Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
  4. Ανοίγουμε φύλλα παραλληλόγραμα πάχους μισού εκατοστού περίπου και διαστάσεις 20 επί 25 εκατοστά και κόβουμε λωρίδες φάρδους 3 εκατοστών. Τις στριφογυρίζουμε ελαφρά τις δίνουμε διάφορα σχήματα.
  5. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί αραιά γιατί φουσκώνουν. Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και  τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς έως ότου πάρουν ένα ελαφρά ρόδινο χρώμα(όχι να κοκκινίσουν).
  6. Τα βγάζουμε και ΑΜΕΣΩΣ τα κάνουμε πολλές πολλές επαλείψεις με το σιρόπι(5-6 φορές)που ΔΕΝ βράσαμε καθόλου.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η άχνη θα διαλυθεί στο γάλα με ανακάτεμα ,χωρίς βράσιμο καθόλου.
  • Χρειάζονται λίγο ψήσιμο γιατί αν ροδοκοκκινίσουν πολύ δεν θα απορροφούν το σιρόπι.
  • Θέλουμε 2 πινέλα, γιατί με το ένα θα αλείφουμε με αυγό και με το άλλο θα αλείφουμε σιρόπι.
  • Χρειαζόμαστε αρκετά ταψιά γιατί δεν μπορούμε να βγάζουμε τα τσουρεκάκια φρεσκοσιροπιασμένα και να βάζουμε άλλα στο ίδιο ταψί
  • .Επίσης καλό είναι να μπούν τα τσουρεκάκια όλα στα ταψιά και μετά να αρχίσει το ψήσιμο ,γιατί πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να γίνεται το σιρόπιασμα.
  • Γίνονται πολλά, γιαυτό μπορούμε να κάνουμε την μισή δόση.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 05 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα τα Σουηδικά Τσουρεκάκια!! Στολιδάκια σκέτα!!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 05 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
οχι μονο υπεροχα τα σουηδικα τσουρεκακια,αλλα και η συνταγη με τα μυστικα της !!!!ευχαριστουμε Ειρηνη!
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011
5 σκουφάκια είναι λίγα γι'αυτά τα τσουρεκάκια!τέλεια,φανταστικά,υπέροχα!Γεύση και άρωμα....
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011
Να συμπληρώσω: μπορούμε να βάλουμε στην κατάψυξη ομάδες από αυτά ,και να τα ζεσταίνουμε στο φούρνο την ώρα που τα θέλουμε ,είναι πάρα πολύ καλά και έτσι! δοκιμάστε τα!
Σχόλιο από soulli , Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικά αυτα τα τσουρεκάκια!!Σίγουρα θα επιχειρίσω να τα φτιάξω.Η ζύμη πλάθεται μόνο με το χέρι ή μπορώ να την βάλω και στο μίξερ??
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011
H φωτογραφία από τη Λάρα, που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικα ειναι αυτα τα τσουρεκακια!

μμμ!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011
Δεν χρειάζεται μίξερ ,ούτε θέλουν πολύ ώρα ζύμωμα,θα στρώσει γρήγορα !θα το δείς!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι τόσο εύκολα τσουρεκάκια και ταυτόχρονα τόσο όμορφα??Μπράβο Ειρήνη!!!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011
Μπράβο Βησσαρία! τα έκανες πανέμορφα!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη ολα τα σκουφακια εχεις!
πολυ ωραια μπραβο κοριτσια!!!!!!!!!
Σχόλιο από soulli , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα επιχείρησα και τα κατάφερα!!Έγιναν καταπληκτικά...Τόσο αφράτα!!Ακολούθησα κατα γράμμα την συνταγή και για πρώτη φορα που φτιάχνω κάτι τέτοιο έμεινα πολύ ικανοποιημένη!!Μπράβο Ειρήνη γι'αυτη την συνταγή!Αμφιβάλλω αν θα περισσέψουν μέχρι το Πασχαλινό τραπέζι!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011
Η φωτογραφία από τη Soulli που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2011
H φωτογραφία από τη Βασιλική που έφτιαξε τη συνταγή.
Μεταφορά στην κορυφή