Σολομός ποσέ
Ένα ψάρι αρκετά λιπαρό, αλλά με τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά ω3. Με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος δεν έχει βαριά μυρωδιά και τρώγεται ευχάριστα.
- 1-2 φέτες σολομού ή φιλέτο
- 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
- 1 ποτήρι νερό
- 1 φύλλο δάφνη
- Διάφορα φρέσκα μυρωδικά ( ρίγανη, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, δυόσμο, μαϊντανό, φασκόμηλο κ.ά.)
- Αλάτι, πιπέρι
- Σε κατσαρόλα ή τηγάνι που σκεπάζει, ρίχνω νερό , κρασί άσπρο, μπόλικα αρωματικά χόρτα , λίγο ξερό κρεμμύδι, δάφνη και πιπέρι με αλατάκι.
- Μόλις βράσει ρίχνω το ψάρι μέσα στο υγρό και το αφήνω σκεπασμένο σε μέτρια θερμοκρασία, ένα τεταρτάκι περίπου.
- Το χρώμα όταν ψηθεί, θα είναι ρόζ ανοιχτό.
- Γίνεται «ποίημα» και τόσο ευωδιαστό.......ούτε μυρωδιά βαριά που έχει ο σολομός ούτε τίποτα.......υπέροχη γεύση εξαιτίας των χόρτων.
- Τα υλικά της κατσαρόλας τα πετάς καθώς και το ζουμί.
- Σερβίρεται με ελαιόλαδο και λεμόνι.
- Επίσης με βραστά λαχανικά ή πατάτες ψητές στο φούρνο ή στα μικροκύματα.
- Καλή επιτυχία!