Σολομός φούρνου με σάλτσα κρασιού
- 1 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς κόκκαλα
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι, άνηθο
- Φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μαϊντανό, σέλινο, θυμάρι…).ή ότι έχετε από αυτά.
Για τη σάλτσα
- 1 κ. γλ. Βούτυρο ή λάδι
- Χυμό 1-2 λεμονιών
- Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
- Μισή κούπα λευκό κρασί
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. βούτυρο + 1 κ.σ. λάδι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- Αλατίζω και πιπερώνω το ψάρι.
- Στο ταψί βάζω λάδι και στρώνω τα φρέσκα μυρωδικά.
- Πάνω τοποθετώ το ψάρι.
- Ρίχνω λίγο ζωμό λαχανικών και ψήνω στους 190 ο για 20΄περίπου στη μέση του φούρνου.
- Βάζω βούτυρο ή λάδι στην κατσαρόλα (εγώ δεν χρησιμοποιώ βούτυρα) , αλεύρι και ψήνω για λίγο αυτό το μείγμα.
- Μετά ρίχνω το ζωμό λαχανικών, το κρασί και ανακατεύω γρήγορα γρήγορα με το σύρμα.
- Προσθέτω κρέμα, αλάτι, ζάχαρη και λίγο λεμόνι..
- Ανακατεύω μέσα και το αυγό με τον άνιθο.