Σοκολατένιο παρφέ
•200 γρ Σοκολάτα, γλυκόπικρη
•250 g τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
•50 g χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο
•1 κουταλάκι του γλυκού ξυσμα πορτοκαλιού,
•2 κουταλιές της σούπας λικέρ Grand Marnier
•3 φύλλα ζελατίνης, λευκή
•1 κουταλιά της σούπας, ζαχαρη αχνη
1. Έχουμε μια φόρμα μικρή.
2.Λιώστε τη σοκολάτα σιγα σιγα σε χαμηλη φωτια
3.Βάλτε την ζελατινη σε κρύο νερο να μαλακωσει
4.Ανακατεύουμε όλα τα αλλα συστατικά με ένα σύρμα. Τα ρίχνουμε στη ζέστη σοκολάτα και ανακατευουμε ζωηρα με το σύρμα ,διατηρούμε το μίγμα ζεστο
5.Πιέστε την ζελατινη και ρίξτε την στο ζεστο μείγμα
6.Το χτυπάμε ζωηρα καλα με το σύρμα ρίχνουμε και μια πρεζα αλάτι μεσα
7.Ντυνουμε μια φόρμα μικρη με μεμβράνη, ( εγώ εχω μια της Ταπερ δεν χρειαζεται μεμβράνη )
8.Ριχνουμε την κρεμα μεσα και το βαζουμε στο ψυγειο για τουλάχιστον 4 ώρες
9.Πασπαλιζουμε με ξύσμα πορτοκαλι ανακατεμενο με λίγη ζάχαρη
Και ισως λίγο περισσότερο χυμο πορτοκαλι
Ισως να ειναι και το τυρι πιο σφιχτό ! Απο αυτο που εχουμε εμεις εδω
Χωρις ζελατινη δεν θα Σταθεί !