Σοκολατάκια νηστίσιμα με αμύγδαλο
- 500 γρ. κουβερτούρα μαύρη
- 200 γρ ασπρισμένα αμύγδαλα καβουρντισμένα
- 100 γρ. κορν φλέικς απλά
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα , αφού τα βάλουμε σε ταψί και τα ψήσουμε στο φούρνο στους 180ο 5-10 λεπτά.
- Βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει.
- Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετούμε το μείγμα μας δίνοντας σχήμα με ένα κουτάλι.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Μπορούμε να τα βάλουμε και σε θηκούλες χάρτινες, αν θέλουμε.






Κι εγώ χωρίς κορν φλέικς τα κάνω και προσθέτω ένα κουταλάκι σπορέλαιο για να γυαλίσουν.
Σίγουρα όμως θα δοκιμάσω και αυτη την εκδοχή με τα κορν φλέικς.
Μάργο, απέφυγα το λάδι σε αυτήν την περίπτωση, για να κολλήσει καλύτερα η σοκολάτα πάνω στο αμύγδαλο και τα κορν φλέικς. Για το φόβο των Ιουδαίων το απέφυγα......χαχα!!!
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας!!!!