Σιροπιαστό κέικ με γιαούρτι και καρύδα
- 250 γρ αλεύρι
- 1/2 πακετάκι μπεκιν = 8 γρ
- 150 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- ξύσμα απο 1 Λαιμ
- 4 αυγά
- 150 γρ βούτυρο μαλακό
- 150 γιαούρτι (με γεύση άρωμα καρύδας αν έχουμε )
- 100 γρ τριμμένη καρύδα
- Σιρόπι λαιμ
- 100 ml φρέσκο χυμό λάιμ,
- 170 γρ ζάχαρη
- 50 ml νερό
- Βούτυρο για τη φόρμα
- Ανάβουμε τον φουρνο στους 180 Βαθμούς στον αερα
- Χτυπαμε το Βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.
- Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα λάιμ.
- Προσθετουμε Το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατευουμε να ενωθούν τα υλικα
- στο τέλος το γιαούρτι Και την τριμμένη καρύδα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φορμα για κεικ. Ψήνουμε για 35 -40 λεπτά.
- Βράζουμε εν τω μεταξύ το χυμό λάιμ με τη ζάχαρη και το νερό για 2 λεπτά σε ένα σιρόπι.
- Βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο, αφήστε το 10 λεπτά το κέικ μετά το ψήσιμο, και στη συνέχεια με ένα σουβλάκι τρυπαμε το κέικ αρκετές φορές και ριχνουμε το σιρόπι.
- Το βαζουμε σε πιατέλα οταν κρυωσει και πασπαλιζουμε με αχνη