Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

474-474-varkoula1.jpg
Βαρκούλα Φράουλα



Σιμίτια

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2016
none
Περιγραφή

Κουλούρια νηστίσιμα φτιαγμένα με τούρκικη συνταγή.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
8 κουλουρια
  • 400 γρ ζεστο νερο,
  • 90 γρ λαδι ελαφρυ,
  • 3 κ σ ζαχαρη καλα γεματες
  • 1 κ.γλ. αλατι,
  • 1 φακ. μαγια,
  • και οσο αλευρι παρει εγω εβαλα φαρινα και μου πηρε 500 γρ. περιπου 150-200 για όλες τις χρήσεις
  • για την επαλειψη
  • νερο 200 γρ με 1 κ.σ. μελι αν εχετε πετιμεζι ακομα καλυτερα και
  • 200 γρ σουσαμι καβουρδισμενο
Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε τη ζυμη ....σε ζεστο νερο βαζουμε τη μαγιά, ζαχαρη και τα υπόλοιπα, κανουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα Χερια μας και αφηνουμε να φουσκωσει
  2. Στη συνταγη λεει 2 ωρες εγώ αφησα 1 ωρα γιατι ειχε φουσκωσει καλα
  3. Οταν ειναι έτοιμο, χωρίζουμε τη ζυμη στα 18-20 μπαλάκια αν θελουμε μεγάλα σιμιτια στα 16 αφηνουμε 5-10 να ξεκουράσουν και μετα ανοίγουμε με το χέρι μας.
  4. Αν θελουμε γεμιστα αν οχι κανουμε κοτσίδα.
  5. Βαζουμε στην μια κοτσιδα τυρι- σαλαμι κλεινουμε, φτιαχνουμε 2 κοτσιδες τις ενωνουμε και το βουταμε στο νερομελο. Δηλαδη δυο κοτσίδες ενα σιμιτι .
  6. Μπορουμε να βαλουμε μεσα και τυρι κρεμα η ακομα και μερεντα η ακομα και σκετα.
  7. Μετα στο σουσαμι τα βαζουμε πανω σε λαδοκολλα και ψηνουμε στους 180 -200 βαθμους μεχρι να παρουν χρώμα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή