Σφηκοφωλιές
Ζύμη:
- 200 γρ. καρύδια αλεσμένα
- 210 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
Γέμιση –κρέμα:
- 250 γρ. βούτυρο
- Λίγη ζάχαρη άχνη (με την δική σας προτίμηση)
- 2 αυγά
- ¼ της NUTELA ή άλλη εκδοχή κρέμας:
- 40 γρ.ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκους
- 4 κουταλιές ρούμι
- βανίλια
Για την βάση: - στρόγγυλα «παιδικά» μπισκότα ή άλλα στρόγγυλα, τύπου Σαβουαγιάρ.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι την επόμενη μέρα.
- Την επόμενη ημέρα φτιάχνουμε μικρές μπάλες και τις πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη, για να ξεκολλήσουνε εύκολα. Γεμίζουμε την ειδική φόρμα και στη μέση κάνουμε ένα βαθούλωμα , το οποίο γεμίζουμε με την γέμιση – κρέμα, και στο τέλος, «καπάκι» το μπισκότο.
- Σφηκοφωλιά είναι έτοιμη και ανοίγουμε την φόρμα, για να βγει. Έτσι κάνουμε όλες της φωλίτσες. Τις αποθηκεύουμε σε κρύο μέρος να στεγνώσουνε.
- Για τη γέμιση – κρέμα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά στο μίξερ.
Στη ζύμη μπορεί να μπει και κακάο και αντί καρύδια – φουντούκια.
Τα αυγά δεν είναι πολλά;; και άψητα;;;