Σάλτσα ζυμαρικών με παντζάρια
- 300 γρ. καρότα κομμένα σε φέτες,5-6 μέτρια καρότα,
- 300 γρ. παντζάρια κομμένα σε φέτες,5 μεγάλα πατζάρια,
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 φύλλο δάφνης,
- 1 κ.σ. λάδι,
- 4 κ.σ. ξύδι,
- 1 κ.γλ. ρίγανη,
- 1 φλ. νερό,
- 2 κ.σ. διάφορα καρυκεύματα, γαρύφαλλο-κανέλα- μπαχάρι, αλατοπίπερο,
- 700 γρ. μακαρόνια.
- Βάζουμε τα καρότα και παντζάρια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
- Ρίχνουμε το λάδι σε φαρδύ-βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα καρότα και παντζάρια να σοταριστούν λίγο, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τα καρυκεύματα, ρίγανη και τέλος το ξύδι με το νερό.
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
- Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας όπως πάντα και τα σερβίρουμε με την νόστιμη σάλτσα μας.
Φυσικά μπορούμε να ρίξουμε αρκετό τυράκι τριμμένο στα μακαρόνια μας,αν δεν νηστεύουμε.