Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαφρίδια τηγανιτά με σάλτσα λαδολέμονο πικάντικη

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μπορεί να τα θεωρούμε γ'κατηγορίας αλλά είναι πολύ νόστιμα, υγιεινά όπως κάθε ψάρι φυσικά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για τα ψάρια:

  • 6-8 σαφρίδια ή όποιο άλλο ψάρι θέλετε,
  • αλάτι,
  • αλεύρι,
  • λάδι για το τηγάνι.

Για την πικάντικη σάλτσα:

  • χυμό 2 λεμονιών,
  • 1 κ.σ. μουστάρδα,
  • 1/2 φλ. λάδι,
  • 1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο,
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο,
  • 1 κ.γλ.δενδρολίβανο,
  • 1 δαφνόφυλλο σε μικρά κομμάτια,
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο,
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε,καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια μας.
  2. Τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας:
  4. Σε μπολ βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια,προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα.
  5. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας,προσθέτουμε το σέλινο, τον άνηθο, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης σπασμένο σε κομμάτια και το δενδρολίβανο,ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Αφού είναι έτοιμα τα ψάρια μας πετάμε όλο το λάδι από το τηγάνι.
  7. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1-2 κ. σ. από τη σάλτσα πάνω σε κάθε ψάρι.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε τα σαφρίδια να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τον Καλλίδη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή