Σαβαγιάρ σπιτικά
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 3 αυγα
- 1/ 2 φλυτζανι ζάχαρη
- 1/ 2 φλυτζανι αλευρι
- λιγο αλάτι
- Βανίλια
- Ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Χτυπάω τα ασπράδια με το αλατι μέχρι να στέκονται, ρίχνω τη μιση ζάχαρη λίγη λίγη χτυπώντας για λίγο ακόμα.
- Κατόπιν κάνω το ιδιο με τα κροκαδια, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Ενώνω τα δυο μείγματα ανακατεύοντας πολυ απαλά.
- Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι ρίχνοντας το λίγο λιγο σαν βροχή με ανακάτεμα ελαφρό.
- Στρώνω λαδοκολα βάζω σε κορνε το χυλο και το αφήνω να πεφτει σαν κορδόνι ή παιρνω το χυλο με κουταλι και το αφήνω να πεφτει σα μικρός δίσκος.
- Τα πασπαλίζω με ζάχαρη και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο 180° περίπου για 15λ.
- Γίνονται περίπου 24 κομμάτια.
Σχόλια
Ωραία και χρήσιμη συνταγή!!