Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρολό φράουλας ριγέ

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

 

Πολύ εμφανίσιμο δίχρωμο ρολό φράουλας.

 

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 80 γρ. φαρινάπ,
  • 30 γρ. άχνη,
  • 60 ml γάλα,
  • 40 ml λάδι,
  • 3 κρόκους αυγών,
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι,
  • 1 κ.γλ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Για την μαρέγκα:

  • 3 ασπράδια αυγών,
  • 30 γρ. άχνη,
  • 1 κ. κόρν φλάουρ ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για βράσιμο.

Σιρόπι:

  • 50 γρ. άχνη,
  • 50 γρ. νερό,
  • 1 κ.σ. λικέρ.

Γέμιση-σαντυγί:

  • 1 κουτί μεταλλικό morfat καλά παγωμένο,
  • 1 φλ. άχνη,
  • 1 βανίλια,
  • 6-8 φράουλες.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την άχνη πολύ καλά να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνουμε το λάδι, γάλα και βανίλια μαζί, συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε τέλος τη φαρίνα κοσκινισμένη. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ, ρίχνουμε το χρώμα στο ένα μπολ.
  2. Για την μαρέγκα χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια, προσθέτουμε άχνη και κόρν φλάουρ ή την κρέμα συνεχίζοντας να χτυπάμε 5 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μοιράζοντάς την στα δύο μπολ με το μείγμα ,ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
  3. Σε τετράγωνο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, την λαδώνουμε ελαφρά. Γεμίζουμε 2 σακούλες ζαχαροπλαστικής, την μια με το λευκό μείγμα, την δεύτερη με το κόκκινο, ρίχνουμε πρώτα το λευκό μείγμα διαγώνια σε λωρίδες αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Κάνουμε ανάμεσα και τις κόκκινες λωρίδες προσπαθώντας να μην καλύπτουμε τις λευκές.
  4. Ψήνουμε στους 170ο για 10 λεπτά, βγάζουμε και αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη, τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Για το σιρόπι βάζουμε το νερό με την άχνη σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για λίγο, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε το λικέρ να αρωματιστεί.
  6. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι μας, το ξετυλίγουμε, με πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια με το σιρόπι.
  7. Για την γέμιση χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά της σαντιγύς, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε στο κέντρο τις φράουλες πασπαλισμένες με άχνη ή αφήνοντάς τες για 5 λεπτά σε λικέρ, τυλίγουμε σε ρολό. Αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη να κρυώσει καλά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάχνοντάς το είδα πως η χρειάζεται περισσότερη φαρίνα,100 γρ. σίγουρα ώστε το μείγμα να γίνει πιο πηχτό και να γίνουν οι λωρίδες σταθερές. Επίσης μπορούμε να σχεδιάσουμε διαγώνιες λωρίδες από την ανάποδη της λαδόκολλας με μαρκαδόρο ή στυλό ώστε να έχουμε ισοπαχείς λωρίδες, εμένα μου "ξέφυγαν" λίγο. Θα προσπαθήσω και πάλι να το φτιάξω γιατί μας άρεσε πολύ ακολουθώντας τις συμβουλές που δίνω.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή