Ρολά σαρδέλας γεμιστά
- Μισό κιλό σαρδέλες
- Μισό φλιτζανάκι του καφέ κάπαρη ψιλ/νη
- 1 φλιτζανάκι μαϊντανό ψιλ/νο
- Λίγη φρυγανιά
- Λίγο λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμό ενός λεμονιού
- Καθαρίζουμε και ανοίγουμε στα 2 τις σαρδέλες, αφού αφαιρέσουμε το κόκαλο, τις αλατοπιπερώνουμε .
- Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας κάπαρη, μαϊντανό, φρυγανιά, λάδι και το μισό χυμό. Η γέμισή μας να μην είναι αραιή.
- Παίρνουμε το κάθε φιλέτο σαρδέλας και του βάζουμε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην άκρη και την ρολάρουμε προς την ουρά.
- Όλα τα ρολάκια τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Τα περιχύνουμε με λαδολέμονο,
- Τα ψήνουμε στους 180ο για 20 λεπτά.
- Καλή επιτυχία!
Συνταγή από τον Πανάγο και το Νηστικό αρκούδι.