Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ροδάκινα κομπόστα της Στέλλας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 01 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια πολύ νόστιμη κομπόστα που την έμαθα από την Στέλλα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
5 βάζα των 750 γρ.
  • 5-6 κιλά ροδάκινα συμπύρηνα,ξεφλουδισμένα χωρίς το κουκούτσι και κομμένα σε 8 κομμάτια.
  • Ζάχαρη περίπου 600 γραμμάρια.
  • Χυμό 2 λεμονιών.
  • 5 Βάζα των 750 γραμμαρίων.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα καθαρισμένα ροδάκινα σε λεκάνη με νερό και τον χυμό των λεμονιών χωρίς να αφαιρέσουμε τον κόκκινο πυρήνα τους γιατί αυτός θα δώσει όμορφο χρώμα στην κομπόστα μας.
  2. Βάζουμε σε πλυμένα βάζα από 2 δάχτυλα νερό βρύσης. Βάζουμε ροδάκινα και τα πατάμε καλά να γεμίσει το βάζο ,στην συνέχεια το απογεμίζουμε έως λίγο κάτω από το λαιμό με νερό και προσθέτουμε 115 γραμμάρια ζάχαρη ,σε κάθε βάζο. Κλείνουμε καλά τα βάζα. Κουνάμε να πάει παντού η ζάχαρη .
  3. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ένα βετέξ τοποθετούμε τα βάζα και ανάμεσά τους μια πετσέτα κουζίνας για να μην χτυπιούνται μεταξύ τους. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό ως λίγο πιο κάτω από το καπάκι των βάζων.
  4. Βάζουμε στην φωτιά και αρχίζουμε τον χρόνο από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Σε 20 λεπτά οι κομπόστες μας είναι έτοιμες.
  5. Βγάζουμε τα βάζα με πετσέτα, από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε ανάποδα σε καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2012
Θέλω να συμπηλρώσω ότι το βράσιμο αυτό είναι για να μείνουν τα φρούτα τραγανά.Αν τα θέλουμε μαλακά βράζουμε λίγο παραπάνω.
Σχόλιο από july88 , Τετάρτη, 10 Σεπτέμβριος 2014
θα ήθελα να ρωτησω αν μπορούμε και με άλλα ροδάκινα οχι συμπύρηνα (δεν τα βρισκω)
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 16 Σεπτέμβριος 2014
Όλα τα ροδάκινα γίνονται αρκεί να είναι λίγο τραγανά,να στέκονται.
Μεταφορά στην κορυφή