Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψωμί του Μυλωνά

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
none
Περιγραφή

Εύκολο, γευστικό και τραγανιστό ψωμί.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γρ Ζεστο νερο
  • 10 γρ νωπή μαγια ( φρέσκια)
  • 250 γρ Αλευρι τύπου 1050 ή Ντινκελ
  • 200 Αλευρι Τύπου 550 ειναι αυτο που κανουμε τσουρέκια
  • 1 κ γλ. Μέλι η μελάσσα σιρόπι
  • 1 κ γλ. αλατι
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε την μαγια στο ζεστο νερο. Βαζουμε ολα τα αλλα υλικα σε λεκάνη του Μιξερ και ανακατευουμε λιγο.
  2. Ριχνουμε την διαλυμένη μαγια και ζυμωνουμε με τον Γατζο για 5 λεπτα. Αφηνουμε σε ζεστο μέρος να φουςκωςει για 1 ωρα
  3. Βαζουμε σε αλευρωμενο μέρος την ζύμη και κανουμε διπλώματα για 10 φορές. Κανουμε ενα ψωμάκι στρογγυλό.
  4. Αλοιφουμε την γαστρα η την ουλτρα της Τάπερ με λιγο λαδι και πασπαλιζουμε με λιγο αλευρι. Βαζουμε τη ζυμη μεσα.Την βρέχουμε με τα χέρια μας με νερο.
  5. Πασπαλιζουμε με ο,τι έχουμε παπαρουνοσπορο, σουσάμι, σπορακια.
  6. Την χαράζουμε με μαχαίρι κοφτερό, βαζουμε το καπάκι της γάστρας και βαζουμε την γαστρα στον κρύο φουρνο.
  7. Ανάβουμε τον φουρνο στους 240 βαθμούς αντισταση.
  8. Ψηνουμε για 50-60 λεπτα, αν θελουμε μολις περάσουν τα 50 λεπτα βγαζουμε απο την γαστρα και ψηνουμε τα αλλα 10 λεπτα χωρις επανω στην σχάρα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή