Ψωμί του Μυλωνά
- 250 γρ Ζεστο νερο
- 10 γρ νωπή μαγια ( φρέσκια)
- 250 γρ Αλευρι τύπου 1050 ή Ντινκελ
- 200 Αλευρι Τύπου 550 ειναι αυτο που κανουμε τσουρέκια
- 1 κ γλ. Μέλι η μελάσσα σιρόπι
- 1 κ γλ. αλατι
- Διαλύουμε την μαγια στο ζεστο νερο. Βαζουμε ολα τα αλλα υλικα σε λεκάνη του Μιξερ και ανακατευουμε λιγο.
- Ριχνουμε την διαλυμένη μαγια και ζυμωνουμε με τον Γατζο για 5 λεπτα. Αφηνουμε σε ζεστο μέρος να φουςκωςει για 1 ωρα
- Βαζουμε σε αλευρωμενο μέρος την ζύμη και κανουμε διπλώματα για 10 φορές. Κανουμε ενα ψωμάκι στρογγυλό.
- Αλοιφουμε την γαστρα η την ουλτρα της Τάπερ με λιγο λαδι και πασπαλιζουμε με λιγο αλευρι. Βαζουμε τη ζυμη μεσα.Την βρέχουμε με τα χέρια μας με νερο.
- Πασπαλιζουμε με ο,τι έχουμε παπαρουνοσπορο, σουσάμι, σπορακια.
- Την χαράζουμε με μαχαίρι κοφτερό, βαζουμε το καπάκι της γάστρας και βαζουμε την γαστρα στον κρύο φουρνο.
- Ανάβουμε τον φουρνο στους 240 βαθμούς αντισταση.
- Ψηνουμε για 50-60 λεπτα, αν θελουμε μολις περάσουν τα 50 λεπτα βγαζουμε απο την γαστρα και ψηνουμε τα αλλα 10 λεπτα χωρις επανω στην σχάρα