Ψωμί σε μπάλες γεμιστές με τυρί
Για το ψωμί:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 2 κ. γλ. αλάτι,
- 1 κ.γλ. ζάχαρη,
- 1 φακελάκι μαγιά,
- 4 κ.σ. λάδι,
- 250 ml. χλιαρό νερό.
Γέμιση:
- 250 γρ. τυρί φιλαδέλφεια με σκόρδο και χορταρικά,
- 80 γρ. ανθότυρο,
- 2 κουταλιές λάδι για τις μπαλίτσες,
- 1 κουταλάκι του γλυκού νερό ή γάλα για επάλειψη.
- Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα με το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και την μαγιά. Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μαλακή, ελαστική ζύμη. Την κάνουμε μια μπάλα, την αλείφουμε με λίγο λάδι, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-45 λεπτά να φουσκώσει.
- Παίρνουμε κομματάκια ζύμης πλάθοντας 20 μικρές μπαλίτσες.
- Ενώνουμε το τυρί κρέμα με το ανθότυρο σε μπολ, βάζουμε και το λάδι σε άλλο μπολάκι.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι και βάζουμε από ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση, το ξανακλείνουμε σε μπαλάκι και το βουτάμε στο μπολ με το λάδι και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
- Συνεχίζουμε με όλα τα ζυμαράκια μας-μπαλάκια, ρίχνουμε απάνω τους λάδι να πάει παντού, σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά.
- Το ψωμάκι μας θα δείτε να έχει φουσκώσει πολύ ωραία. Το αλείφουμε με γάλα ή νερό, το πασπαλίζουμε με σουσάμι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο ή ώσπου να ροδίσει.
Εγώ έβαλα πέστο βασιλικού σε λίγες μπαλίτσες, μπορείτε να βάλετε όποιο μαλακό τυρί θέλετε. Τα παιδιά σας θα το αγαπήσουν πολύ!!
Στη γέμιση μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές!