Ψωμί με σοκολάτα και καρύδια
- 200 γρ. αλεύρι τύπου σούπερ
- 100 γρ. αλεύρι τύπου 55%
- 15 γρ. μαργαρίνη μαλακή
- 5 γρ. αλάτι ψιλό
- 8 γρ. μαγιά νωπή
- 2 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 20 γρ. ξινό ( ζύμη προηγούμενης μέρας)
- 170 γρ. νερό
Για τη γέμιση
- 45 γρ. καρύδια ελαφρώς σπασμένα
- 30 γρ. δάκρυ – σταγόνες σοκολάτας
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, της ζύμης, και ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μία μαλακή και ομοιογενής ζύμη που δεν κολλάει.
- Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
- Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους 3 εκατοστών σε ορθογώνιο σχήμα.
- Αλείφουμε την ζύμη με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε ελαφρά όλη την επιφάνεια με τα υλικά της γέμισης, τυλίγουμε σε ρολό.
- Ψήνουμε στους 200ο c, για 25 - 30 λεπτά περίπου.
Η συνταγή και η φωτογραφία από τον Ιωάννη Λαζαράκη, pastry chef των ΙΕΚ Ξυνή.