Ψωμί Φόρμας
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μεγάλο καρβέλι
- 1 κιλό αλεύρι «Αγ. Γεωργίου» Ζυμωτό (πορτοκαλί συσκευασία)
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 2 κ.σ. λάδι
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό (ίσως και λίγο περισσότερο)
- Σουσάμι
Οδηγίες

- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί ζυμώνοντας ελαφρά και φτιάχνοντας ένα ζυμάρι που να κολλά ελαφρώς στα χέρια.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεγέθους 30 εκ. και στρώνουμε το ζυμάρι.
- Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια, ξεκινώντας με σταυρό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Σκεπάζουμε το ταψάκι κι αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
- Αφού φουσκώσει το τρυπάμε με ένα μαχαιράκι σε μερικά σημεία.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC πάνω-κάτω.
- Αφού τοποθετήσουμε το ψωμί στο φούρνο συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 175οC με ψήσιμο μόνο από κάτω και για 1 ώρα.
- Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο φούρνο τοποθετούμε το ταψάκι μας στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
Σχόλια
Σαν το σπιτικό ψωμί δεν υπάρχει κανένα άλλο!!!
Η φωτογραφία από τη Mara που έφτιαξε το ψωμί.

Πολυ ευκολη συνταγη.Ηθελα να σε ρωτησω μπορω να το ψησω στον αρτοπαρασκευαστη?
Αριστούλα, δυστυχώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αρτοπαρασκευαστή για να σου απαντήσω. θα σου πρότεινα να το φτιάξεις μια φορά στο χέρι (γιατί πραγματικά χρειάζεται μόνο 5 λεπτά να το ετοιμάσεις και μετά το αφήνεις σκεπασμένο να φουσκώσει) και να το ξαναφτιάξεις με τον αρτοπαρασκευαστή. Θα δεις τη διαφορά, κι αν όντως μπορείς να το κάνεις κι εκεί, και να μας πεις.
Η φωτογραφία από τη Mara που έφτιαξε ξανά το Ψωμί

Χριστόψωμο Εορταστικό!

Η φωτογραφία από τη Marianta που έφτιαξε τη συνταγή.

To ψωμάκι βγήκε καταπληκτικό!!!!!!
Η φωτογραφία από την Polly που έφτιαξε τη συνταγή.

Μαργκο εφτιαξα το ψωμακι σου,αριστη ,ευκολη,και επιτυχημενη συνταγη.Συγχαρητηρια!
Η φωτογραφία από τη Χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή!

Έκανα το ψωμίσου Margo,το μοίρασα σε δύο φόρμες,έγινε εξαιρετικό!Το άφησα φούσκωσε και μετά άλειψα με νερό έβαλα το σουσάμι και το χάραξα!το έψησα με αέρα 1 ώρα! πολύ καλό έγινε! Μπράβο Margo!
Η φωτογραφία από την Ε.Φ. που έφτιαξε τη συνταγή.
