Ψωμί αστραπή με μαγιά
- 1 λίτρο χλιαρό νερό.
- 1 κ. σ. γεμάτη αλάτι
- 1 φρέσκα μαγιά 42 γρ
- 1 κ. γλ. μέλι ή ζάχαρη
- 1100 γρ αλεύρι ολικής
- 250 γρ σπόρια και σουσάμι
- 1 κ. σ. ξύδι
Για τις φόρμες
- Μαργαρίνη και αλεύρι
- Ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι, το μέλι και την μαγιά πολυ καλα για να αναλύσει καλα η μαγιά.
- Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε και την διαλυμένη μαγιά και τα αφήνουμε να τα ανακατέψει το μηχάνημα
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε καλά δυο φόρμες.
- Ρίχνουμε το μίγμα μεσα προσέχουμε να είναι η επιφάνεια λεία και με ένα μαχαιράκι το κόβουμε από πάνω κατακόρυφα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Το βάζουμε στον κρύο φούρνο ανάβουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 70 λεπτά.





Καταρχας δεν αφηνεις να φουσκωσει το ψωμακι αλλα το βαζεις κατευθειαν στον κρυο φουρνο
Θαθελα ομως να μου πεις που ψηνεις αντιστασεις η αερα?
Ειναι πολυ σημαντικο αυτο να το ξερω
Σευχαριστω!