Ψωμάκια για Hamburger
- 500 γρ αλεύρι γιά όλες τίς χρήσεις
- 240 ml γάλα, ζεστό σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ βούτυρο μαλακό
- 1 αυγό
- 1 μαγιά φρέσκα 40 γρ η 1 κ,σ ξερή μαγιά
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο γάλα και αφήνουμε γία λίγα λεπτά. περίπου 5 .
- Βάζουμε τό Αλεύρι, το βούτυρο, το αβγό και το αλάτι σε ένα μπολ. τού μίξερ. Ρίχνουμε καί τό γάλα πού είναι ή μαγιά μέσα, ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη.
- Καλύψτε το μπολ με ένα πανί και αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος,
- Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τη ζύμη πάλι πολύ καλά και για τουλάχιστον 10 λεπτά στο μίξερ καλύτερα για να μην κουράζουμε τά χέρια μας
- Μετά χωρίζουμε σε 12 κομμάτια. Κάθε κομμάτι τό πλάθουμε σε μια μπάλα. Όχι ανάμεσα στις παλάμες μας, ο αντίχειρας θα είναι πάντα επάνω στην ζύμη και θα την σπρώχνει προς τα μέσα.
- Δύο ταψιά τής κουζινας βάζουμε λαδόκολλα και να τοποθετηθείτε εκεί 6 μπάλες σε ένα ταψί τίς πιέζουμε μέ τήν παλάμη μας νά έχουμε περίπου 1 εκατοστό πάχος, τά βρέχουμε λίγο καί πασπαλίζουμε μέ σουσάμι. τά σκεπάζουμε μέ μία καθαρή πετσετα καί αφήνουμε σέ ζεστό μέρος γιά 45 λεπτά νά φουσκώσουν
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C αέρα για περίπου 15 λεπτά, αφήστε να κρυώσουν, τά γεμίζουμε μέ ότι υλικά έχουμε, αγγουράκια κρεμμύδια, πατατούλες τηγανιτές και βέβαια μπιφτέκι.
- Μπορούμε τά ψωμάκια να τά βάλουμε στή κατάψυξη καί να τα έχουμε όταν τα χρειαστούμε!
σιγουρα θα το κανω,χιλια σκουφακια .
