Ψάρια Σαβόρο
Το σαβόρο είναι μια σάλτσα από ξύδι, αλεύρι, δεντρολίβανο,λάδι και σκόρδο με υπέροχη γεύση !! Επίσης θα συντηρήσει τα ψάρια για καιρό τηγανισμένα.
- 1 ½ κιλό ψάρια,
- λάδι για το τηγάνισμα τους,
- αλατοπίπερο.
- Για τη σάλτσα:
- 2 φλιτζάνια ξίδι,
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες,
- 3-4 φύλλα δάφνης,
- 3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο,
- 5 κ.σούπας λάδι ,
- 2 -3 κ.γλ. αλεύρι,
- αλατοπίπερο.
- Αλατίζουμε, αλευρώνουμε , και τηγανίζουμε τα ψάρια. Τα βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
- Για την σάλτσα: Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει, προσθέτουμε τα σκόρδα και το δεντρολίβανο να σωταριστούν.
- Διαλύουμε το αλεύρι στο ξίδι,ρίχνουμε και λίγο ακόμη δενδρολίβανο (αν μας αρέσει) ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εγώ πρόσθεσα και 1/2 φλ. νερό γιατί έγινε πολύ πηχτή.
- Μεταφέρουμε σε καθαρή πιατέλα τα ψάρια μας και τα περιχύνουμε με την σάλτσα ,αφήνουμε να απορροφήσουν τις γεύσεις και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής .
Για πιο πλούσια σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε μια κονσέρβα ντομάτα ή φρέσκες ντομάτες μετά το αλεύρι και θα έχουμε μια πηχτή-δεμένη κόκκινη σάλτσα!