Ψάρι με πορτοκάλι
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- Φαγκρί ή πέρκα ή γλώσσα ή συναγρίδα ή μπακαλιάρος .
- Καρότα, κολοκυθάκια, σέλερι
- 1 φλιτζάνι σαμιώτικο γλυκό κρασί
- 2 πορτοκάλια το χυμό τους
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- αλάτι, πιπέρι .
Οδηγίες
- Ποσάρουμε με ελάχιστο νερό ή ζωμό λαχανικών το ψάρι ,για 2 λεπτα και απο τις δυο πλευρές .
- Το αφήνουμε λιγο να κρυώσει και αφαιρούμε τα κόκαλα .
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μια αλλη φαρδιά κατσαρόλα μαζί με όλα τα λαχανικά .
- Βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσουν τα λαχανικά και ρίχνουμε το φιλεταρισμένο ψάρι και σβήνουμε με το κρασί και το πορτοκάλι
- Σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένο ,αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις .
Σχόλια
Ιδιαίτερη συνταγή αυτή, Ντίνα! Με πορτοκάλι ψάρι δεν είχα ξανακούσει....θα πρέπει να δοκιμαστεί σύντομα.....