Ψάρι με ντοματίνια, μυρωδικά και balsamico
- 4 μεγάλα ψάρια,κατά προτίμηση τσιπούρες ή λαβράκια,
- ντοματίνια ή μέτριες ντοματούλες,
- 4 κ.σ. ξίδι μπασάλμικο,
- 1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο,
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- 1 ποτηράκι κρασιού λάδι,
- 2-3 σκελίδες σκόρδο,
- 1 κρεμμύδι,
- αλατοπίπερο,ρίγανη,
- 1 κ.σ. κάπαρη και 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες{προαιρετικά}.
- Καθαρίζουμε,πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια μας,τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα ή τις ντοματούλες στα έξι,ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας,το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε ελαφρά κρεμμύδι-σκόρδο στο λάδι,προσθέτουμε τα ντοματίνια,αφήνουμε 5' και σβήνουμε τη φωτιά μας.
- Προσθέτουμε το ξίδι,τα μυρωδικά,την κάπαρη και πιπεριά,βάζουμε στην κοιλιά των ψαριών από το μείγμα και περιχύνουμε απάνω,αλατοπιπερώνουμε ελαφρά,πασπαλίζουμε ρίγανη.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε 15' ακόμη να ροδίσει το φαγητό μας!
Για την κάπαρη δεν μπορώ να σας πω τι γεύση θα δώσει στο φαγητό γιατί δεν έβαλα,{δεν την τρώνε οι δικοί μου} αλλά το μπασάλμικο να το βάλετε κάνει το ψάρι μας πολύ νόστιμο!
Συνταγή από την Selonda.