Πρασόπιτα με κιμά και χειροποίητη ζύμη
- Ζύμη φύλλου 2 δόσεις από εδώ
Για την Γέμιση:
- 1 κιλο Πρασα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετουλες
- Μισο κιλο Κιμα
- 100 γρ. (Bacon) Μπέικον
- Κυβο απο λαχανικα
- Μοσχοκάρυδο
- Μαϊντανό, Ανιθο, Πιπερι και Καγιέν
- 2 πακέτα Κρέμα γάλακτος
- 1 ποτηράκι κρασί άσπρο
- 2 κ.σ. τυρι κρεμα
- μισο γιαουρτι
- 1 αυγό και λίγο γάλα (Για να ανακατώσω το αυγό)
- λίγο τριμμένο τυράκι
- Για το φύλλο κάνω ότι λέει η συνταγή.
- Σε μια Κατσαρολα Βαζω το λαδακι και σοτάρω τον Κιμα καλα με το μπεικον. Το σβηνω με ασπρο Κρασι, το αφήνω λιγο να πάρει μια βραση να εξατμιστεί λίγο το κρασι και βαζω το πρασο και τα υπόλοιπα μπαχαρικα και την κρεμα γαλακτος, το τυρακι και το γιαούρτι και ανακατεβω.
- Χαμηλώνω το μάτι της κουζίνας και ανακατεύω το αυγό με το γαλα και το ριχνω μεσα στο πρασο.
- Παιρνω ενα ταψακι ή πιρεξ 35Χ35 ποντους και το περναω με το πινέλο κουζίνας με βούτυρο η λαδι. Ανοιγω τη ζυμη και ρίχνουμε το μίγμα μεσα στο ταψακι μας.
- Πασπαλιζω με λίγο τυρακι απο πανω και το βαζω στο προθερμασμενο φουρνο στους 180ο και ψηνουμε για 35 λεπτα περίπου.
- Την άλλη φορά που θα το ξανακανω, θα κανω την διπλη δόση για να εχω πιο πλουσιο πατο! Το προτείνω και σε σας.
- Η ζύμη είναι πολύ νόστιμη και τραγανη