Πρασοκιμαδόπιτα της Σοφίας
- Σφολιάτα (χειροποίητη η έτοιμη)
γέμιση
- τέσσερα πράσα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια μέτρια ΄΄
- 400 γρ. κιμά
- 1/2 φλ. λάδι
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,
- μαϊντανό
- 1/4 τυρί φέτα
- 2 αυγά
- Αχνίζουμε τα κρεμμύδια, τα πράσσα μετά και τον κιμά, τα μυρωδικά και όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί.
- Προσοχή πρέπει να κρύώσει τελείως η γέμιση για να την βάλουμε στη σφολιάτα, διαφορετικά θα μας γίνει σαν ψωμί το ζυμάρι.
- Φτιάχνουμε τη σφολιάτα με τον τρόπο που δείχνω, βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα και τέλος τη χαράζουμε.
- Η θερμοκρασία του φούρνου θα πρέπει να είναι στους 250 με αέρα στην αρχη μέχρι να παρει χρωμα και μετα στους 180 μέχρι να ψηθεί, προθερμασμένος φυσικά ο φούρνος. Έχει μεγάλη σημασία το ψήσιμό στις σφολιάτες .
- Δεν έχει κανένα μυστικό θέλει μόνο προσοχή στο ψήσιμο.
- Με έτοιμη σφολιάτα είναι πανεύκολη λυση για ξαφνικους επισκέπτες και αν δεν έχετε πράσσα βάλτε πολλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή βάλτε τρείς μελιτζάνες τριμμένες στο τρίφτη στο ΄΄χοντρό΄΄ και αρκετό δυόσμο.