Ποντιακά Βαρένικα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- Ένα πακέτο βαρένικα.
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο.
- 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι.
- 2 σκελίδες σκόρδου.
- Λίγο ξύσμα λεμονιού.
- 2 κουταλιές λάδι .
- Λίγο αλάτι, λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό η καυτερό(ανάλογα το γούστο)
Οδηγίες
- Βάζουμε νερό να βράσει (2 κιλά) και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά λάδι και λίγο αλάτι.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα βαρένικα( χωρίς να ξεπαγώσουν) και τα βράζουμε αλ-ντέντε ,να μην ανοίξουν, για 10 λεπτά περίπου.
- Τα σερβίρουμε στα πιάτα και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Χτυπάμε το γιαούρτι με το σκόρδο λιωμένο ,λίγο αλάτι, λίγο ξύσμα λεμονιού μία κουταλιά λάδι ,και το περιχύνουμε στα ζυμαρικά μας. Πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.
Σχόλια
Δεν είχα δει ότι υπάρχουν και κατεψεγμένα. Ωραία ιδέα!
Ωραία ζυμαρικά Ειρήνη!!δεν τα γνωρίζω αλλά φαίνονται τέλεια!!
τα εχω δει στο σ/μ αλλα δεν τα αγορασα ποτε,τωρα μου εδωσες την ιδεα Ειρηνη,για κατι διαφορετικο!
τί ακριβώς είναι τα βαρένικα;πρώτη φορά τα ακούω..
Ζυμαρικά ποντιακά με γέμιση μηζύθρας η τυριού! έχει πολλές συνταγές στο γκούγκλ για να τα κάνεις από την αρχή! αυτά είναι κατεψυγμένα που υπάρχουν στα ψυγεία!
Πολύ ωραίο φαγητό με πλούσια γεύση!!