Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2956-likeranana.jpg
Λικέρ από Ανανά



Πίτσα λαχταριστή

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένη πίτσα σε 2 παραλλαγές.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 ταψιά
  • .600 γρ Αλευρι
  • 1 μαγιά (42 γρ κυβακι)
  • περιπου μισο κ.γ.ζαχαρη (για την μαγια)
  • 300 μλ χλιαρο νερο
  • 1 κ.σ. λάδι
  • κοκκινο πιπερι (λιγο μεσα στην ζυμι)
  • αλατι περιπου μισο κ.γλ

Για το πρώτο ταψί

  • Σαλτσα, σαλαμι, μανιταρια, πιπεριες,κρεμμυδι και τυρι για σκεπασμα

Για το δεύτερο ταψί

  • Σαλτσα, ζαμπον, πιπεριες, μανιταρια, ανανα κομενο σε κομματια και τυρι.
Οδηγίες
  1. Βαζω το Αλευρι σε μια λεκανη και κανω στον πατο μια λακουβιτσα. Διαλύω την μαγια και βαζω λιγο νερο και τη  ζαχαρη και το ανακατεύω με ενα πηρουνι  μαζι και με λιγο αλευρι, αν χρειαστεί  και λίγο νερο ακομα. Το αφηνω να φουσκωσει και να βγαλει  φουσκαλιτσες.
  2. Του βαζω το υπολοιπο νερο, το κοκκινο πιπερι, Αλατι, Λαδι και το ζυμωνω να παρει ολο το αλευρι,και βαζοντας ακομα λιγο λαδι στο πατο της λεκανης και αν χειαστει  ακομα λιγο Αλευρι, το πολύ να πάρει ακομα 100 γραμμαρια Αλευρι ,αλλα οχι ολο μονομιας. Να μην κολάει  στα χερια,σχεδον λιγο.
  3. Το βγαζετε απο την λεκανη και το χτυπατε στον παγκο της κουζινας, βαζετε λιγο λαδι στον πατο της λεκανης και το σκεπαζετε με μια πετσετα της κουζινας η με μεμβρανη, σε ζεστο μερος, περιπου 30 λεπτα, να φουσκώσει.
  4. Αλείφω το ταψί με λαδι. Μοιράζουμε την ζύμη στα δυο και ανοίγουμε τα φύλα και τα απλωνουμε στα ταψια. Τα πιρουνιάζουμε με ενα πηρουνι, μεχρι τον πατο. Με ενα κουταλι  βαζουμε την μιση σαλτσα και βαζουμε οτι θελουμε επανω, ή διαλέγουμε μια από τις 2 εκδοχές που σας γράφω για γέμιση. 
  5. Πανω απο το τυρι βαζω κοκκινο πιπερι,και ριγανη τρι μμενη και ετοιμα για τον φουρνο.  Ψήνουμε στους 180ο στον Αερα  για 30 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελετε να φουσκώσει γρηγορα, βαλτε την λεκανη στο νεροχύτη και βαλτε ζεστο νερο και σκεπαστε το,οπως παντα, θα ανεβει  πιο γρήγορα.

Για την σαλτσα της πιτσας βάζουμε ολα μαζι στο μπελτερ:
Ενα μικρο κουτι ντοματινια.
ενα κουταλι λαδι
ριγανη η μπαχαρικα για Πιτσα
αλατι,πιπερι.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμη και το ζυμάρι, απίθανο!!!
Σχόλιο από georgia2783 , Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014
Ευχαρηστω Ηλιανα!!!!Πραγματη,ειναι απηθανη
Μεταφορά στην κορυφή