Πίτσα η πεντανόστιμη..
-
300 γρ. αλεύρι
-
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
100 ml. ζεστό νερό
-
100 ml ζεστό γάλα
-
24 γρ. φρέσκια μαγιά
-
2 κ,σ. ελαιόλαδο
-
1 κ,σ. ζάχαρη
-
1 κ,γ. αλάτι
-
Λίγο λάδι για το ταψί
-
Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, αλάτι, ρίχνουμε το γάλα και το νερό, αφήνουμε 2 λεπτά
-
Σε μια λεκάνη του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε
-
Προσθέτουμε και την διαλυμένη μαγιά και το λάδι
-
Δουλεύουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά
-
Αφήνουμε για 10 λεπτά
-
Μοιράζουμε την ζύμη σε μερίδες μέσα σε φόρμες πίτσας ατομικές ή σε ένα μεγάλο ταψί
-
Διπλώνουμε λίγο προς μέσα τις άκρες του και λαδώνουμε τις άκρες μόνον
-
Έτσι μένουν αφράτες και τραγανές
-
Αφήνουμε 20 λεπτά σε ζεστό μέρος
-
Μετά βάζουμε επάνω ντομάτα σάλτσα και ελιές κομμένες και λίγη ρίγανη και μετά τα υλικά που θέλουμε
-
Για παράδειγμα
-
2 κουτιά κομμένα μανιτάρια
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο
-
400 γρ. έμενταλ
-
3-4 μπαλάκια μοτσαρέλα
-
Ζαμπόν, σαλάμι, ανανά
-
Ψάρι τόνο, κρεμμύδια
-
Πιπερίτσες καυτερές, ελιές, τσίλι, κολοκυθάκι, καλαμπόκι ή ότι άλλο θέλετε
-
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά
ναι το σιμιγδαλι ειναι ψιλο Νανα μου
αν εχουμε εναν φουρνο με την πετρα ειναι ακομη πιο καλλη αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα αχαχαα
σημερα θα την ξαναφταξω εχω επισκεψεις και θελουν την Πιτσα
αν θελης εσυ βαλε απο την ξηρη ,ενα σακουλακι 9 γρ
αλλα αν θελεις φτιαξτην εσυ πιο πριν και βαλε την ζυμη σε μια σακουλα καταψυξης δεστην καλλα και βαλτην στο ψυγειο εως την χρειαστης,