Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2798-keikportokalilait1.jpg
Κέικ πορτοκάλι light



Πίτα σφολιάτας πλεκτή σαν τσουρέκι

recipe image
Προστέθηκε απόvasok, Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ζύμη πίτας σφολιάτα πλεκτή σαν τσουρέκι με ότι γέμιση θέλετε, αρκεί να μην έχει πολλά υγρά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 πλεξουδες πιτας
  • 1 ποτηρι νερο χλιαρο
  • 1 φλυτζανακι του καφε ελαιολαδο
  • λιγο αλατι
  • 2-3 κουτ. σουπας ξυδι
  • και οσο αλευρι παρει να γινει μια ζυμη ωστε να μη κολλαει στο χερι.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε τη ζύμη, την αφηνουμε κανενα μισαωρο να ξεκουραστει και τη χωριζουμε στα δυο.
  2. Ανοιγουμε την καθε μπαλα ζυμης σε μεγαλο στρογγυλο φυλλο και φτιαχνουμε σφολιατα με τη μεθοδο του ηλιου(κοβουμε ενα στρογγυλο κομματι στη μεση του φυλλου και γυρω γυρω κοβουμε τα κομματια ακτινωτα σαν ηλιος και ετσι εχουμε πολλα φυλλα για την πιτα μας)
  3. Βουτυρωνουμε το στρογγυλο κομματι στη μεση και βαζουμε πανω ενα φυλλαρακι και βουτυρωνουμε ολα τα φυλλα που εχουμε γυρω απ το στρογγυλο κομματι και τα βαζουμε πανω στο στρογγυλο κομματι ζυμης.
  4. Το ιδιο κανουμε και για τη δευτερη μπαλα ζυμης.βαζουμε τις δυο μπαλες στο ψυγειο να παγωσει το βουτυρο λιγο και μετα σε αλευρωμενη επιφανεια ανοιγουμε σε φυλλο την καθε μπαλα.
  5. κοβουμε στα τρια το καθε φυλλο και βαζουμε γεμιση στο καθε κομματι και το κλεινουμε σαν ρολο και μετα τα τρια ρολα τα πλεκουμε σαν τσουρεκι.
  6. καλο θα ειναι ολη η διαδικασια να γινει με λαδοκολα απο κατω για να μπορεσουμε να μεταφερουμε τη ζυμη απευθειας στο ταψι μετα.
  7.  πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε ωσπου να ροδισει.
  8.  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! :)))


Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 04 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη τεχνική και σχέδιο!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 04 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΠΡΆΒΟ ΓΕΙΤΌΝΙΣΣΑ !ΠΟΛΎ ΚΑΛΉ!
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 04 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πάρα πολύ καλή η πίτα σου vasok!!!Μπράβο!!!!
Βάσω σε λένε??είσαι συνονόματη:))))
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 04 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
και εμφανησημη Μπραβο Βασω,
περιμενουμε και τα γκουρμε σου !!Αντε Σεφ μου!!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
δεν το συζητω,παρα πολυ καλη!!!!!!!!!μπραβο σου!
Σχόλιο από vasok , Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2011
ευχαριστώ πολύ για τα καλα σας λόγια να είστε καλα. η αλήθεια είναι οτι ΛΑΤΡΕΥΩ την μαγειρική και θελω να γινω σεφ με πτυχιο...το ονειρο μου!! :)))
Μεταφορά στην κορυφή