Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3213-giaourti.jpg
Γιαούρτι



Πίτα Πασχαλινό αυγό

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η Πασχαλοβδομάδα θέλει και την πιτούλα της!

Συστατικά
  • 1 κιλό σφολιάτα.
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα.
  • 2 αυγά.
  • 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια .
  • 1/2 ματσάκι άνηθο.
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο.
  • Μαύρο πιπέρι.
  • Λίγο λάδι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και κόβουμε μικρά κομμάτια το σπανάκι.Το ζεματάμε σε ζεστό νερό και το στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ,μετά βάζουμε και το σπανάκι. Το σοτάρουμε και αυτό ,λίγο και σβύνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά χόρτα.
  3. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και ανακατεμένη με 1 αυγό και μαύρο πιπέρι.
  4. Ανοίγουμε την σφολιάτα με τον πλάστη και βάζουμε στο λαδωμένο ταψί το ένα κομμάτι κομμένο σε σχήμα αυγού.
  5. Απλώνουμε την γέμιση και αφήνουμε λίγο κενό γύρω-γύρω.Κόβουμε και το άλλο κομμάτι σε σχήμα αυγού και το βάζουμε απο πάνω .Κλείνουμε με κόθρο γυρω-γύρω την πίτα Κόβουμε από την περίσσια σφολιάτα κορδέλα και στολίζουμε την πίτα.Προσθέτουμε και ένα φιόγκο.
  6. Αλείφουμε με αυγό τον κόθρο και την κορδέλα.
  7. Τσιμπάμε με πηρούνι την πίτα σε διάφορα μέρη για να παίρνει αέρα η πίτα.
  8. Την ψήνουμε σε 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είδα  μια παρόμοια πίτα από την Βέφα Αλεξιάδου.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 30 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρήνη τέλειο το Πασχαλινό -ζυμαρένιο αυγό!!!!!!ο φιόγκος του μου αρέσει:))))
Σπανακόπιτα σούπερ γιορτινή!!!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 30 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ομορφοφτιαγμένη εορταστική πίτα!! Η γέμισή της σίγουρα πεντανόστιμη!!
Μεταφορά στην κορυφή