Πιπερομεζές
- Μερικές πράσινες πιπεριές κέρατο ολόκληρες
- Λάδι
- 3-4 σκ. σκόρδο σε λεπτά φετάκια
- Μισό κιλό φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. φρ. Ρίγανη
- 1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
- 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1-2 τυρί φέτα χοντροτριμμένο
- Λίγο ή πολύ μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι
- Σε αρκετό λάδι τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τις πιπεριές μας να μαλακώσουν με σκεπασμένο το τηγάνι.
- Όταν έχουν ροδίσει ελαφρά, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη , τα ξύδια, αλατοπίπερο και καυτερό . Συνεχίζουμε το ψήσιμο περίπου για 10 λεπτά περίπου ακόμα μέχρι να έχει ψηθεί η σάλτσα μας και να χυλώσει.
- Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα, κλείνουμε το καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά.
- To σερβίρουμε σαν σαγανάκι, αλλά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκι σαν μπρουσκέτες.
Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες ντομάτες στο φαγητό μας, τότε ένας εύκολος τρόπος να τις ξεφλουδίσουμε είναι αυτός που σας δείχνω στις 2 φωτό. Πρώτα πλένουμε τις ντομάτες μας, τις χαράζουμε ελαφρά με ένα σταυρό στο πάνω λείο μέρος και στη συνέχεια τις ρίχνουμε σε καυτό νερό. Τις αφήνουμε 1 λεπτό και μετά με κουτάλα τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με κρύο νερό. Σε 5 λεπτά οι ντομάτες μας είναι έτοιμες να ξεφλουδιστούν πολύ εύκολα.
Η ιδέα της Ντ. Κοχυλά να το σερβίρει πάνω σε παξιμάδια σαν μπρουσκέτες μου άρεσε πολύ, όπως και η συνταγή της.
Θα το φτιάξω και εγώ !!!!!