Πιπεριές γεμιστές με θαλασσινά και μυρωδικά
- 10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης .
- 6 κουταλιές ρύζι για γεμιστά.
- 8 καλαμαράκια μικρά.
- 8 γαρίδες.
- 1/3 κούπας λάδι.
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- 2 ντομάτες ώριμες η μισό κουτί κονκασέ.
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό.
- 2 σκελίδες σκόρδο.
- Άνηθο, Μαϊντανό.
- Πιπέρι, Αλάτι.
- 1 κύβο κοτόπουλου κνορ σπιτικό.
- 3/4 κούπας λάδι.
- 1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα.
- Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα καπάκια τους. Αφαιρούμε την ψίχα με τα σπόρια και τις βάζουμε σε ένα ταψί σε σειρές.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες .Βράζουμε σε δυο κούπες νερό τα κεφάλια και τα κελύφη . Καθαρίζουμε τα καλαμάρια τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις καθαρισμένες γαρίδες.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το λάδι κρεμμύδια, σκόρδο, καλαμαράκια και γαρίδες . Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα σε καρεδάκια , το πιπέρι ,και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό . Προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο , τον ζωμό που έβρασαν τα κεφάλια ,και τον κύβο. Βράζουμε για λίγο μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν τελείως τα υγρά. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειαστεί.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τοποθετούμε τα καπάκια τους. Αν μας περισσέψει γέμιση την προσθέτουμε στο ταψί και την καλύπτουμε με φέτες ντομάτας για να μη ξεραθεί στο ψήσιμο. Προσθέτουμε 3/4 κούπας λάδι , τριμμένη ντομάτα , φρεσκοκομμένο πιπέρι, και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 με αντιστάσεις.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί και λίγες πατάτες. Επίσης μπορούμε με το ίδιο μείγμα να γεμίσουμε και ντομάτες η διάφορες χρωματιστές πιπεριές.