Πικάντικο γεμιστό στήθος κοτόπουλου
Το στήθος κοτόπουλου έτσι φτιαγμένο με γέμιση παστουρμά παύει να είναι ένα αδιάφορο πιάτο και γίνεται νοστιμότατο και ευπαρουσίαστο.
- 2 στήθη κοτόπουλου
- ¾ κούπας κασέρι χοντροτριμμένο
- 2 κ.σ. Μαιντανό
- 6 φέτες παστουρμά ψιλοκομμένο χωρίς το τσιμένι
- Αλάτι, πιπέρι, λάδι
- Μισή κούπα κρασί
- Μισή κούπα ζωμό κότας
- Χυμό μισού λεμονιού
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- Σοτάρω στο λάδι το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει για 2-3 λεπτά, βγάζω από το τηγάνι και αφήνω να κρυώσει.
- Για τη γέμιση: Σε μπολ ανακατεύω τον παστουρμά, το κασέρι και το μαϊντανό.
- Χαράζω τα στήθη του κοτόπουλου ώστε να ανοίξουν σαν βιβλίο, αλλά να μη χωριστούν. Μοιράζω τη γέμιση στα 2 στήθη και κλείνω πατώντας καλά να καλυφτεί η γέμιση. Αλατίζω ελαφρά και πιπερώνω.
- Βάζω το γεμιστό κοτόπουλο σε λαδωμένο ταψί και προσθέτω το ζωμό , το κρασί, το χυμό λεμονιού, πιπέρι και πάνω στο κοτόπουλο την ντομάτα.
- Βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190o για 30 λεπτά περίπου ψήσιμο.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο και βάζουμε να βράσει λίγο το ζουμάκι μας και να πυκνώσει, έτσι έχουμε μια απίθανη σάλτσα σε ότι και να σερβίρουμε, ακόμα και σκέτο.
Προσέχουμε το αλάτισμα γιατί ο παστουρμας είναι αλμυρός.
Μια πολύ νόστιμη συνταγή σε ιδέα της Ντ. Κόχυλα