Πικάντικη πρασόσουπα
- 400 γρ . κιμά
- 1 μικρό κρεμμύδι σε κυβάκια
- 400 γρ . πράσα σε ροδέλες κομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο σε καβάκια
- 150 τυρί τρίγωνο σκέτο
- 150 τυρί σε τρίγωνο με βότανα
- 3 κύβους ζωμό λαχανικά
- 500 ml καυτό νερό
- 1 κούπα άσπρο κρασί
- αλάτι , πιπέρι
- 3 κ , σ λάδι
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 200 γρ κρέμα γάλακτος η από την ξινή κρέμα
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά .
- Ρίχνουμε μετά το κρεμμύδι , το σκόρδο , τα πράσα και αφήνουμε και αυτά να σοταριστούν καλά για 5 λεπτά .
- Διαλύουμε τους κύβους λαχανικών με το καυτό νερό , το ρίχνουμε στα πράσα , μετά το κρασί , πιπέρι , τα τυριά , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε από αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά .
- Το ανακατεύουμε κάπου κάπου και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος η από την ξινή κρέμα και το τριμμένο μοσκοκάρυδο .
- Σε σιγανή φωτιά το αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί .
Αν δεν βρείτε τυρί σε τρίγωνα με βότανα , βάλτε 300 γρ τυρί σε τρίγωνα σκέτο και χρησιμοποιήστε φρέσκα βότανα .
εγω θα σου ελεγα να εβαζες μονο αυτο χωρις τα βοτανα μεσα,αλλα να μην ξεχασης να βαλης τα φρεσκα βοτανα μεσα
αυτα δεινουν μια ωραια γευση
αν παλι δεν θελεις κανενα απο τα τυρια να βαλης προσθεσε περισοτερη κρεμα γαλακτος μεσα δηλαδη την διπλασια δοση και μετα θα την δεσεις λιγο την σουπα σου με μια μεγαλη καθαρισμενη αβραστη πατατα τριμμενη στον τριφτη δηλαδη να σου βαινη σαν πολτος ριξτην μεσα οταν θα ειναι η ωρα να κατεβαβσης την σουπα σου και αστην για λιγο να παρη μια δυο βρασης
και δωκιμασε και με το τυρι για να ξερης πια σου αρεση πιο καλλα και πες μας πια σου αρεσε πιο πολυ