Πέστροφα στη λαδόκολλα
- 4 μέτριες πέστροφες,
- χοντροκομμένο μαϊντανό,
- 1 λεμόνι χυμός και ροδέλες,
- 30γρ. βούτυρο,
- ελαιόλαδο,
- αλάτι και πιπέρι,ρίγανη.
- Πλένουμε , καθαρίζουμε καλά τις πέστροφες,χαράσσουμε τη σάρκα τους και από τις δύο πλευρές.
- Φτιάχνουμε ένα μείγμα από το αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και τις αλείφουμε καλά.
- Το υπόλοιπο το περιχύνουμε πάνω στις πέστροφες και μέσα στο ψάρι.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και κόβουμε τις λεμονόκουπες σε ροδέλες και τις βάζουμε μέσα στην κοιλιά τους.
- Τέλος, βάζουμε μικρά κομματάκια βούτυρο πάνω σε κάθε χαραγματιά,εγώ έβαλα μαζί και το σκόρδο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου ή ανάλογα με την κουζίνα σας.
- Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής!
Συνταγή της Φωτεινής Παλιεράκη,δεν έβαλα τον μαϊντανό αλλά σκορδάκι ,έγιναν πεντανόστιμες!
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8.html